
Η σωστή διατροφή μετά τα 50 μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη γήρανση -ορισμένα μάλιστα φρούτα έχουν εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση που προστατεύουν τον οργανισμό.
O μεταβολισμός αλλάζει σημαντικά, κυρίως λόγω της απότομης μείωσης των ορμονών, ειδικά στις γυναίκες.
Αυτό επηρεάζει και την κατανομή του λίπους, το οποίο τείνει να συγκεντρώνεται στην κοιλιά αντί σε γλουτούς, γόνατα ή μηρούς. Το επιπλέον κοιλιακό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών, ηπατικών, νεφρικών παθήσεων και διαβήτη.
Δείτε ποιο είναι το φρούτο που δρα σαν «ασπίδα» κατά της γήρανσης μετά τα 50 στο Bovary.gr.