
Σύνταξη: tourismtoday.gr
Η Ιταλία είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Ενώ υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για ταξίδια στη χώρα -από τα ερείπια της αρχαίας Ρώμης μέχρι την ομορφιά της λίμνης Κόμο- η ιταλική κουζίνα έχει γίνει ένας σημαντικός πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Με εκτιμώμενη αξία 344,8 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023, η ιταλική βιομηχανία γαστρονομικού τουρισμού αναμένεται να αναπτυχθεί δυναμικά τα επόμενα χρόνια και ενδέχεται να ξεπεράσει τα 1,15 δις δολάρια έως το 2030.
Καθώς η ιταλική κουζίνα έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς και διαδεδομένες στον κόσμο, πολλοί τουρίστες είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν για να γευτούν την αυθεντική γαστρονομία της.
Έχοντας αυτό κατά νου, οι ειδικοί της Bounce αποκαλύπτουν τους προορισμούς της χώρας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάθε λάτρης του ιταλικού φαγητού.
Η Φλωρεντία είναι η καλύτερη πόλη για τους γαστρονομικούς τουρίστες στην Ιταλία, με σκορ 9.79 στα 10.
Ο γραφικός προορισμός είναι περισσότερο γνωστός για την μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική και την καλλιτεχνική του κληρονομιά, αλλά ξεχωρίζει και για τη γαστρονομική του σκηνή.
Υπάρχουν 8.3 εστιατόρια του Οδηγού Michelin ανά 100.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων του Santa Elisabetta (δύο φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin) και του Enoteca Pinchiorri (τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin).
Η πόλη διαθέτει τεράστιο αριθμό σε εστιατόρια 615 ανά 100.000 κατοίκους και σχεδόν τα τρία τέταρτα έχουν αξιολογηθεί με τέσσερα ή πέντε αστέρια στο Tripadvisor.
Επιπλέον, προσφέρει τεράστιο αριθμό με μαθήματα τοπικής μαγειρικής και γαστρονομικές περιηγήσεις που ολοκληρώνουν ένα ταξίδι με επίκεντρο το φαγητό.
Ο προορισμός είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τους λάτρεις του κρέατος. Φημίζεται για τις φανταστικές μπριζόλες του και την τοπική λιχουδιά λαμπρεντότο (lampredotto).
Πρόκειται για το παραδοσιακό πιάτο της Τοσκάνης με έντερα και στομάχι αγελάδας, που βράζουν αργά, ένα φαγητό που προέρχεται από την ταπεινή φλωρεντινή κουζίνα.
Το lampredotto panino με αλάτι, πιπέρι και παραδοσιακή πράσινη σάλτσα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό street food, είναι ένας θεσμός. Αυτό το σάντουιτς της Φλωρεντίας είναι ένα γνήσιο σύμβολο, εφάμιλλο του Θόλου του Καθεδρικού Ναού ή του Παλάτσο Βέκιο.
Η Μπολόνια έχει το πιο δημοφιλές πιάτο-σήμα κατατεθέν, τη μορταδέλα, με πολύ υψηλή βαθμολογία 9.43 στα 10. Πρόκειται για ένα σαλάμι με πολύ απαλή υφή, που περιέχει κρέας τουλάχιστον 15% και παραδοσιακά αρωματίζεται με πιπέρι, αν και ορισμένες εκδοχές χρησιμοποιούν φιστίκια.
Τρώγεται συχνά σε σάντουιτς, θα την βρείτε και σε πλατό αλλαντικών, ενώ χρησιμοποιείται ως γέμιση για τορτελίνια ή ραβιόλια.
Η μορταδέλα από την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια έχει προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ), οπότε αν τη δείτε να αναφέρεται ως «μορταδέλα Μπολόνια ΠΓΕ», ξέρετε ότι είναι η πραγματική προσφορά.
Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό με αλλεργίες ή διατροφικές απαιτήσεις, το φαγητό έξω μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία.
Δεν ικανοποιούν όλες οι χώρες αυτές τις προτιμήσεις, επομένως μια μικρή έρευνα εκ των προτέρων μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική.
Έχοντας αυτό κατά νου, η Bounce έχει εντοπίσει μερικές από τις καλύτερες περιοχές στην γειτονική χώρα για vegetarian, vegan και gluten-free φαγητό.
Η Φλωρεντία είναι η καλύτερη πόλη για vegetarian φαγητό, με σχεδόν τα μισά εστιατόρια στο Tripadvisor να αναφέρονται ως φιλικά για χορτοφάγους.
Παρά το γεγονός ότι φημίζεται για πολλά πιάτα με κρέας, η πρωτεύουσα της περιφέρειας Τοσκάνης είναι ένα γαστρονομικό hotspot για vegetarian φαγητό υψηλής ποιότητας, με οκτώ εστιατόρια του Οδηγού Michelin να προσφέρουν χορτοφαγικά μενού.
Ενώ η απόλαυση ιταλικού φαγητού στην Ιταλία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε την κουζίνα, δεν μπορούν όλοι να ταξιδέψουν στη χώρα.
Ευτυχώς, οι Ιταλοί της διασποράς έχουν φροντίσει και το αυθεντικό ιταλικό φαγητό ξεχωρίζει σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη.
The post Οι καλύτερες περιοχές στην Ιταλία για φαγητό appeared first on Tourism Today.