Estrella: Νέο Med-Inspired μενού 2025–2026 με την υπογραφή του Chef Ασημάκη Χανιώτη

18 Δεκεμβρίου 2025, 14:12
Μοιραστείτε το:
Estrella: Νέο Med-Inspired μενού 2025–2026 με την υπογραφή του Chef Ασημάκη Χανιώτη

Το Estrella παρουσιάζει το νέο Med-Inspired μενού 2025–2026, σηματοδοτώντας τη μετάβαση του brand σε μια νέα γαστρονομική φάση, με έμφαση στην καθαρή γεύση, τη σύγχρονη τεχνική και τη διεθνή αισθητική.

Την επιμέλεια του νέου μενού υπογράφει ο Chef Ασημάκης Χανιώτης, πρώην Executive Chef του βραβευμένου με αστέρι Michelin Pied à Terre στο Λονδίνο και νυν Head Chef του Myrtos London, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα Michelin Recommended 2025.

Διεθνές αποτύπωμα και αναπτυξιακή πορεία

Με περισσότερα από 12 χρόνια παρουσίας, το Estrella συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη με εστιατόρια σε Ελλάδα, Κύπρο και Πορτογαλία, ενώ στους επόμενους μήνες προγραμματίζεται το άνοιγμα νέου καταστήματος στη Λάρισα.

Το brand έχει αναφερθεί σε διεθνή μέσα όπως οι New York Times, The Guardian, The Times, το BBC και το National Geographic Traveler. Το 2025, το Lonely Planet, μέσα από ρεπορτάζ της Helen Iatrou, το ανέδειξε ως must-try stop στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, το Estrella διατηρεί παρουσία σε επιλεγμένα Domes Resorts, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους luxury hospitality ομίλους της Μεσογείου (Autograph Collection by Marriott), με εστιατόρια σε Ελούντα, Ζάκυνθο και Πορτογαλία.

Νέες διεθνείς συνεργασίες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ενώ τον Φεβρουάριο το Estrella προγραμματίζει pop-up παρουσία στο Λονδίνο.

Το νέο Med-Inspired μενού 2025–2026

Το νέο μενού βασίζεται σε μεσογειακές γευστικές βάσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες, ενσωματώνοντας σύγχρονες διεθνείς επιρροές που αποτυπώνουν τη δημιουργική πορεία του Chef Ασημάκη Χανιώτη στις κουζίνες του Λονδίνου.

Ξεχωρίζουν προτάσεις που συνδυάζουν τεχνική ακρίβεια, comfort χαρακτήρα και καθαρό γευστικό αποτύπωμα, ενισχύοντας τη σύγχρονη ταυτότητα του Estrella.

Highlights του νέου μενού

Μεταξύ των πιάτων που ξεχωρίζουν στο νέο μενού περιλαμβάνονται το THE 6.5 MINUTE FLATBREAD, χειροποίητο flatbread με αυγά 6,5 λεπτών, κρεμώδες ελληνικό γιαούρτι και κόκκινο πιπέρι Αριδαίας, καθώς και οι ESTRELLA SIGNATURE BOWLS, σε εκδοχές με ψητό χαλούμι ή ψητό κοτόπουλο.

Ιδιαίτερη θέση έχει το THE PANETTONE TOWER, ιταλικό panettone french toast με panko crust, σιρόπι κανέλας και crème anglaise, αλλά και τα ESTRELLA YOGHURT BOWLS, με αφρό ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού, granola μπακλαβά, φυστίκι και πευκόμελο Χαλκιδικής.

Στο μενού περιλαμβάνονται επίσης το THE CRISPY TOASTIE, με προζυμένιο ψωμί, ελληνικά τυριά και καπνιστό απάκι κοτόπουλο, η KOREAN OMELETTE WITH HONEY GLAZE PANCETTA, custard-style ομελέτα με καραμελωμένη παντσέτα, καθώς και τα CLOUDCAKES, ιαπωνικά soufflé pancakes με κρέμα λευκής σοκολάτας και φυστικιού.

Συνέχεια μιας εξελικτικής πορείας

Το νέο Med-Inspired μενού 2025–2026 αποτελεί φυσική συνέχεια της εξελικτικής πορείας του Estrella και λειτουργεί ως γαστρονομική βάση για τη διεθνή ανάπτυξη του brand τα επόμενα χρόνια

The post Estrella: Νέο Med-Inspired μενού 2025–2026 με την υπογραφή του Chef Ασημάκη Χανιώτη appeared first on Tourism Today.



Scroll to Top