Το 7ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ελαιόλαδο & το Μέλλον της Υγείας: Καινοτόμες εξελίξεις για τον εαυτό μας, την κοινωνία και τη βιώσιμη ευζωία» πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Yale, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι ορισμένα από τα πλέον επιδραστικά μυαλά παγκοσμίως στον τομέα της δημόσιας υγείας, της διατροφής και της βιωσιμότητας.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από τους Βασίλη Βασιλείου και Τάσο Κυριακίδη, καθηγητές στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, και επικεντρώθηκε στον ρόλο του ελαιολάδου ως βασικού πυλώνα υγείας, πρόληψης και ποιοτικής διατροφής στο σύγχρονο και μελλοντικό διατροφικό μοντέλο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η θεματική ενότητα «Το Πιάτο του Μέλλοντος», τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο Rafi Taherian, κορυφαίος μέντορας στον χώρο της βιώσιμης σίτισης, πρώην Αντιπρόεδρος του Yale Hospitality και νυν Strategic Senior Consultant.
Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, που θεωρούνται καθοριστικές για τη διαμόρφωση των σύγχρονων διατροφικών πολιτικών και πρακτικών παγκοσμίως:
● Αντωνία Τριχοπούλου, ακαδημαϊκός και καθηγήτρια, διεθνώς αναγνωρισμένη ως «μητέρα» της Μεσογειακής Διατροφής και εμβληματική φυσιογνωμία της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
● Dr. Stefanos Kales, καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard και Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία, το οποίο αποτελεί καρπό συνεργασίας με τη Grecotel Hotels & Resorts.
● Ken Going, Associate Vice Chancellor του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (UMass), με ευθύνη για τη διατροφή άνω των 55.000 γευμάτων ημερησίως. Το πρόγραμμα σίτισης του UMass έχει αναδειχθεί, επί οκτώ συνεχόμενα έτη, ως το κορυφαίο πανεπιστημιακό πρόγραμμα διατροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι συμμετέχοντες αποτελούν, παράλληλα, μέλη των επιστημονικών επιτροπών του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας, ενισχύοντας τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση πολιτικών υγείας, διατροφής και βιώσιμης ευζωίας
The post 7ο Διεθνές Συνέδριο στο Yale για το ελαιόλαδο και το μέλλον της υγείας appeared first on Tourism Today.